Sistem, aparat de gatit Sous-Vide, slow cooking, 20 litri
Sous vide este o metoda de a gati in baie de apa cu temperatura precis controlata, alimentul fiind introdus in pungi sigilate si vidate pentru obtinerea unor rezultate exceptionale.
Carcasa aparatului este din otel cromat
Termostat reglabil de la 45°C la 95°C; Toleranta /- 0.1*C
Dimensiuni aparat: 600*330*300 mm
Capacitate: 20 litri
Putere: 0.6 kW
Alimentare: 230 V
Produsul este livrat cu distantiere cu 6 compartimente si capac din inox prevazut cu garnitura de silicon.
Termostatul acestui echipament permite reglarea temperaturii cu precizie de 0.5*C.
Datorita faptului ca alimentele sunt gatite in vid si la temperaturi joase controlate produsele isi pastreaza in intregime aroma, proprietatile nutritive si devin fragede.
Alimentele gatite sous vide pot fi refrigerati si pastrate pana la 3 saptamani, cu mult mai mult fata de alimentele gatite in modurile conventionale.
Sous vide is a method of cooking food, sealed in plastic vacuum bags, in a water bath at precisely controlled temperatures in order to provide consistently high quality results.
Complementar unui aparat de gatit sous vide este inevitabil o masina de vidat. Produsele trebuiesc vidate fara sa ramana aer in punga pentru ca apa sa din masina de gatit sous-vide sa intre direct in contact cu alimentul.
Exemplu de temperaturi pentru diverse alimente:
Steak (friptura):
- Rare („in sange”) = 54/ 56*C
- Medium (potrivit) = 56/ 58*C
- Well done (bine facut) = 58/ 64*C
Timpul de gatit: 1-4 ore
Pentru carnuri este de preferat sa se foloseasca temperaturi mai mari de 54*C pentru a preveni dezvoltarea de bacterii.
