Coș
Alege Moneda EUR, € RON, lei

Toate categoriile

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant - 1x1 - 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

Ca în orice altă afacere, într-un restaurant mijloacele care vor produce/genera obiectul de activitate trebuiesc alese cu atenție astfel încât acestea să nu fie subdimensionate sau cu mult supradimensionate necesarului estimat de producție.

Zilnic avem cereri pentru utilarea restaurantelor, iar 70% din aceste cereri nu conțin minimul de informații necesare pentru a putea identifica corect echipamentele potrivite.

Dacă echipamentele de bucătărie sunt subdimensionate, restaurantul riscă să nu servească clienții într-un timp rezonabil și își va face reputație proastă, inevitabil, pierzând clienți.

În situația în care utilajele sunt mult supradimensionate valoarea lor va fi foarte greu de amortizat, iar datorită consumului prea mare facturile de utilități vor fi împovărătoare.

Înainte de toate, vă recomandăm sa vă începeți afacerea cu un bucătar șef serios și experimentat, care să facă meniul și rețetarul, iar în funcție de acestea și de numărul de porții zilnice estimat, vă poate îndruma în alegerea corectă a echipamentelor.

Așadar, pentru situația în care nu aveți încă un chef bucătar, în cele ce urmează vă vom enumera câteva criterii esențiale pentru a vă îndruma să faceți alegerea corectă a echipamentelor de bucătărie pentru restaurant dumneavoastră.

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

#1 Identificați exact ce specific doriți să aibă localul, deoarece tipul de mâncare servit influențează considerabil și tipul de echipamente pentru bucătărie. Exemplu: dacă serviți un meniu tradițional românesc ar fi inutil să achiziționați un aparat pentru fiert paste sau un cuptor pentru pizza. Iar dacă aveți un restaurant de tip Street Food (Fast food) și nu serviți supe, nu ar fi folositoare o marmită.

Cuptor pizza dublu, electric, 8 pizza 32 cm 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant - 1x1 - 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant
Cuptor pizza dublu, electric, 8 pizza 32 cm
Aparat fiert paste, pasta cooker automat, programabil cu lift 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant - 1x1 - 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant
Aparat fiert paste, pasta cooker automat, programabil cu lift

#2 Studiați meniurile concurenței și aflați ce mărimi au porțiile preparatelor care vă interesează, apoi încercați să aflați ce flux de oameni este în zona localului și luați în calcul numărul de locuri disponibile în sala de mese (Exemplu: câte clădiri de birouri sunt în zona ai căror angajați v-ar putea fii clienți în perioada prânzului). Astfel veți aproxima volumul de hrană pe care trebuie să îl producă bucătăria.

#3 Aflați dacă spațiul pe care îl dețineți sau îl închiriați este dotat cu utilitățile necesare unui restaurant (instalațiile casnice NU sunt suficiente): rețea de gaz (presiune garantată minim 20 mbar), instalație electrică monofazică (220V) sau/și trifazică (380V), instalație sanitară (alimentare cu apa, scurgeri și sifoane de pardoseală). În funcție de acestea puteți fi condiționat să alegeți doar echipamente electrice sau echipamente alimentate cu gaz împreună cu echipamente alimentate la 220V.

#4 Dimensiunile spațiului destinat bucătăriei influențează in egală măsură dimensiunile echipamentelor. Ideal este să aveți un plan cu dimensiunile spațiului astfel să puteți identifica ce dimensiuni vor avea mesele de lucru din inox, dulapurile frigorifice, rafturile pentru depozitare s.a.. În cele mai multe situații, chiar și o schița cu dimensiuni corecte ajută. Sunt furnizori, printre care ne numărăm și noi, care executa proiecte pentru bucătăriile de restaurant.

Concluzie: înainte de a contacta un furnizor de echipamente încercați să faceți rost de aceste informații. Veti primiți astfel evaluări de preț corecte pentru echipamentele de care veți avea nevoie.

Informarea corectă și planificarea sunt primii pași către o afacere de succes.

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant - 1x1 - 4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant

4 sfaturi esentiale la achizitia echipamentelor de bucatarie in restaurant